Kriseterapi

Kriseterapi tilbydes som hjælp til en akut situation, hvor et menneske er i krise grundet:

  • Dødsfald
  • Trafikulykke
  • Vold
  • Sygdom
  • Tab af arbejdsevne

I akutte kriser arbejdes med psykisk førstehjælp: der arbejdes med en gennemgang og genfortælling af den voldsomme hændelse. Det er et forløb, hvor oplevelsen gentagne gange fortælles; hvad skete der, hvor stod du da det skete, hvem sagde hvad, hvem gjorde hvad, hvad sagde du selv, hvad gjorde du selv? Mange mennesker befinder sig i en chocktilstand efter en voldsom begivenhed. Når du gentagne gange fortæller din historie, og bliver lyttet til og forstået, bliver der skabt struktur og overblik i det, der ellers opleves som kaotisk.

Dernæst bliver der taget hånd om den reaktion, som den akutte krise fremkalder. Den følelsesmæssige ulykkelighed og de voldsomme mentale udsving mellem benægtelse og erkendelse.

Du vil delvist begynde at rette din opmærksomhed mod din hverdag og tilpasse dig dit ændrede liv. Dette vil være forskelligt fra person til person afhængigt af, hvordan hændelsen og reaktionen knytter sig til resten af dit liv.

Efter erkendelsen af de nye livs vilkår vil du mere og mere orienterer dig ind i dit nye liv efter tabet af den døde, efter ulykken, efter krænkelsen. Det vil sige skabe nye kontakter, få nye interesser og interessere dig for hvad fremtiden kan bringe. Det er nu muligt at tale om fortidens ulykke uden at bliver overvældet af sine følelser. læs mere om krise

Alle mennesker tackler kriser på forskellig vis. Udfordringen er at komme igennem krisen som en hel person uden varige mén. Derfor er det i de fleste tilfælde nødvendigt med krisehjælp.

Læs mere om

Hans Munk er uddannet psykoterapeut, efter at han en årrække har arbejdet med sit andet erhverv som præst. Klinikken er beliggende tæt på: Svinninge, Gørlev, Jyderup, Svebølle og Holbæk.

Praksis ligger i dejlige omgivelser: Østre Havnevej 12, 4400 Kalundborg.

Læs mere om: psykoterapeut, samtaleterapi, stress, depression, krise, parterapeut, parterapi, psykoterapi, familierådgivning, selvtillid, selvværd, skilsmisse